Houten terrassen door Stefaan T'Hooft ons gamma houten terrassen materialen fotogalerij links contact actueel historiek info@houten-terrassen.be
Houten terrassen door Stefaan T'Hooft

Houten Terrassen

Stefaan T'Hooft, Ruiselede,
West - Vlaanderen, België

 


Aanleggen of plaatsen van een houten terras

Als specialist in het bouwen, aanleggen en plaatsen van houten terrassen sta ik klaar om samen met u het houten terras van uw dromen te ontwerpen.

Het beroep leerde ik van mijn vader en grootvader en ik oefen het sedert meer dan 30 jaar met dezelfde passie uit.

Massief houten terras

Wie droomt er niet van om met volle teugen te kunnen genieten van de tuin ?

Een perfect aangelegd terras is hiervoor de beste oplossing. Kiezen voor een volmaakt natuurlijk product zoals hout ligt voor de hand.

De wijze waarop een houten terras wordt aangelegd, wordt bepaald door de ondergrond. Voor elke soort ondergrond heb ik een oplossing in huis.

Vandaar dat u mijn houten terrassen zowat overal kan terugvinden. Aan een tuinvijver of zwembad, als dakterras bij een penthouse, op een balkon of als vlonder en steiger aan de waterkant.

Het spreekt vanzelf dat de manier van plaatsing van een houten terras varieert naargelang de bestaande toestand. Een ondergrond bestaande uit aarde vergt een andere aanpak dan een ondergrond bestaande uit tegels.

Bij aarde geef ik de voorkeur aan een laag stabilisé of een gestabiliseerd zand (een mengsel van cement en zand) om zo voor de nodige stevigheid te zorgen.

Op een bestaand terras, dakterras of een andere stevige ondergrond gebruik ik plotvijzen of regelbare terrasdragers uit harde PVC om de kleinste niveauverschillen op te vangen.

Ik gebruik bij voorkeur tropisch hardhout voor houten terrassen

Men kan zich de vraag stellen waarom voor exotische houtsoorten gekozen wordt. Die keuze ligt voor de hand : tropisch hardhout heeft het grote voordeel (zeer) duurzaam te zijn.

Massief terrashout

Ik geef er de voorkeur aan om te werken met hout dat een lange levensduur heeft. Want dit is ook wat mijn klanten vragen.

Ik werk dus met terrasplanken uit houtsoorten met duurzaamheidsklasse I-II. Dit soort hout heeft een verwachte levensduur van ongeveer 50 jaar.

Ik gebruik veel Cumaru, Ipé, Itauba, Padoek en Massaranduba.

Cumaru heeft momenteel mijn voorkeur als terrashout omwille van zijn zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

Een bijkomend voordeel is zeker dat terrasplanken uit de geschikte soort tropisch hardhout slechts een minimum aan onderhoud vragen.

Vele klanten kiezen er trouwens voor om het hout natuurlijk te laten verouderen zodat het een mooie zilvergrijze tint krijgt.

Ook ik ben begaan met de natuur en het behoud van de rijkdommen van onze planeet. Vandaar mijn raad om te kiezen voor terrashout dat een FSC-label® (in het leven geroepen door het W.W.F.) heeft.

Zomer of winter, koud of warm, een houten terras voelt altijd aangenaam !

Alternatieven voor tropisch hardhout

Van de Europese houtsoorten komen er slechts weinig in aanmerking om er een houten terras mee te bouwen. Denk dan aan Europees Eiken, tamme Kastanje of (Siberische) Lariks.

De laatste jaren zijn er nog alternatieven bijgekomen zoals verduurzaamd dennenhout en houtcomposiet.

Dit kunnen volwaardige alternatieven zijn, alhoewel zij nooit de uitstraling van echt hout kunnen benaderen. Wij raden dit ook nooit aan...

Als mogelijke alternatieven kent men Thermowood® wat door hitte verduurzaamd hout is.

Composiet is een mengsel van hout en kunststof.

Accoya® is een Nederlandse uitvinding waarbij een zachte houtsoort door chemicaliën wordt verduurzaamd.

Ik ben Stefaan T'Hooft en bouw uw houten terras

Stefaan T'Hooft

Omdat ik uit het goede hout gesneden ben, leg ik de lat graag hoog ! Daarom lever ik een unieke maatwerkservice.

Ik weet beter dan wie ook dat elke tuin uniek is. Daarom verdient elk terras een persoonlijke aanpak. Bij het ontwerpen luister ik naar uw wensen en breng die daarna tot werkelijkheid.

Van mijn passie maakte ik mijn beroep en ik wil mijn beroep met dezelfde passie verder zetten. Ik ben er op gebrand om trots te zijn op elk uitgevoerd project. En dat al sedert 1999.

De traditie verderzetten...

Als terrassenbouwer zet ik een jarenlange traditie verder. Mijn familie heeft altijd een sterke band gehad met tuinen.

Mijn overgrootvader Jules T'Hooft stichtte zijn bedrijf in 1870 en was een gereputeerd kweker van laurierbomen in Landegem. Grootvader Maurice T'Hooft volgde hem in 1921 op en deed zowel tuinaanleg als tuinonderhoud in het Gentse. Mijn vader Jozef T'Hooft, die het bedrijf in 1950 overnam, startte ook met de verkoop van tuinbenodigdheden.

Van mijn familie erfde ik de liefde voor al wat groeit en bloeit.

Facebook Houten Terrassen Youtube Houten Terrassen Pinterest Houten Terrassen Instagram Houten Terrassen